lunedì 2 gennaio 2012

Fericirea


Cite semnificatii intr-un singur cuvint.  Cite interpretari. Imi place tot ce poate fi interpretat. Tot ce poate fi contrazis. Tot ce poate avea mai multe laturi si toate contrare, dar imposibil de a fi demonstrate. Prin urmare fiecare vede latura care vrea asa cum vrea.
Din prisma acestor principii pot fi evaluate persoanele, valoarea lor spirituala, morala, pregatirea lor intelectuala.
Dar sa revenim asupra fericirii. Aceasta notiune vaga, fara careva parametri prestabiliti pentru a-i stabili definitia sau conturul. De fapt toti noi, cautam fericirea, fara a sti exact ce cautam.
Pentru fiecare din noi fericirea are o alta culoare si o alta valoare, in dependenta de context si imprejurari. Atunci cind se afla in dificultate, omul isi doreste doar depasirea acelor greutati de moment, promitindu-si ca astfel va fi fericit, dar atunci cind obtine ce-si doreste, incede sa tinda spre alte orizonturi.
Fericirea mea consta in a-i vedea fericiti pe cei care ma inconjoara, a vedea lucruri frumoase in jurul meu, oameni frumosi sub toate aspectele.
Fericirea mea consta in a vedea ca terra se roteste in directia justa, iar locuitorii terrei isi duc traiul in albia normalitatii.

1 commento: